maanantai 28. joulukuuta 2009

Syömäloma

Voimme paksusti joulunpäivät. Perinteisten jouluherkkujen sijaan pöydässä oli peuraa. Vaikkei ruokaa ollutkaan sen seitsemää sorttia niin kuin äitien on tapana laittaa, navat paukkuivat. Söimme salmiakkia enemmän kuin koskaan (kiitos!). Joulun parhaasta lahjasta vastasi kummipoikani, jolta saimme itse tehdyn joululevyn.

Joulupäivänä nautimme kiinalaista kotiruokaa työkaverini luona. Menu oli yltäkylläinen. Alkupalaksi tarjottiin höyrytettyjä katkarapu- ja kasviskääröjä erilaisilla kastikkeilla (kuvassa). Niitä seurasi kirkaslieminen talvimelonikeitto, kalaa inkiväärillä ja valkosipulilla, porsaan kylkeä äidin perinteisellä reseptillä ja jotain tuntematonta vihannesta osterikastikkeessa. Jälkiruoaksi nautimme I:n huolella valmistamaa arabialaista maustekakkua, jossa oli kunnon kerros kuorrutusta eikä kökön kökköä.

Herkuttelu jatkui tapaninpäivänä. Entinen kämppiksemme valmisti meille brunssin, jolla tarjottiin aniksella höystettyjä paistettuja munia sekä olutpannukakkuja, jotka ryyditettiin mustikkasiirapilla. Välissä käväisimme kotona päivällisellä ja jatkoimme iltaa elokuvien parissa napostellen makoisaa Wisconsinilaista juustoa, joka oli lohkaistu kokonaisesta kiekosta, jonka ex-kämppis oli saanut joululahjaksi. Onneksi joulu on vain kerran vuodessa, muuten emme mahtuisi enää lentokoneen penkkiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti