keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Herkkuja on siinä monenlaista

Peura on paloiteltu, pakastettu ja muutettu erilaisiksi herkuiksi. Talven varalle on säilötty jauhelihaa, osa on kuivattu paikalliseen tapaan kuivalihaksi eli jerkyksi, mehevät kinkut savustuvat par’aikaa pallogrillissä ja jääkaapissa on kahdenlaisia omatekoisia luonnonsuolimakkaroita. Peuran sisäfilee kermakastikkeessa oli taivaallista. Puolukkahilloakin on jääkaapissa, sillä ystävämme lahjoitti purkin kuultuaan valitettavasta puutteesta.


Tänään töistä tullessani ryhdyimme valmistamaan makkaroita. Väsy painaa jäsenissä eilisen illan jäljiltä, kun leikkasimme lihaa luista ja valmistimme marinadeja. On sitä on ollut ennen ihmisillä tekemistä, kun ruokaa on pitänyt säilöä urakalla. Hamsterit ovat kovin tyytyväisiä. Kun vain vielä tulisi oikein tuimat tuulet ja lämpömittari kääntyisi pakkasen puolelle…

Huomenna gourmet-kekkerit jatkuvat. Luvassa on yltäkylläinen kiitospäivän ateria ystävän luona ja perjantaina perinteiset suomalaiset pikkujoulut. Ei liene epäselvää, kelle ruoka maittaa…

2 kommenttia:

  1. Pitää selkeästi järjestää Kulinaristeilla On Kivempaa Ry, kun tuutte takaisin.Kuulostaa mahtavalta!

    VastaaPoista
  2. Ehdottomasti! On sääli, ettemme pääse tarjoilemaan näitä herkkuja kotomaan ystäville.

    VastaaPoista