maanantai 30. marraskuuta 2009

Oi, opossumi!

Näin toissa päivänä ensimmäistä kertaa kuuluisan opossumin! Se liikuskeli takapihallamme yöhämärässä, lyllersi lehtikasasta toiseen. Se on hieman kissaa isompi ja melkoisen hassunnäköinen otus.

Tässä hieman lisää tietoa:

Opossumit eli pussirotat ovat pieniä tai keskikokoisia pussieläimiä. Ne kuuluvat marsupilameihin ja niillä on tarttumahäntä, joka ei kuitenkaan riitä kannattamaan aikuisen yksilön painoa. Vain poikaset saattavat roikkua häntänsä varassa. Opossumit ovat kaikkiruokaisia ja vaeltelevia. Ne pysyvät samalla alueella vain niin kauan, kuin vettä ja ruokaa on helposti saatavilla. Uhattuna pussirotat matkivat haavoittuneen tai kuolleen ulkonäköä ja hajua. Eläimet vetävät huulet sisään, paljastavat hampaansa, kuolaavat suun ympärille ja erittävät pahanhajuista ainetta. Reaktio on tahdosta riippumaton. Pussirotat ovat tässä tilassa kuitenkin melko haavoittuvaisia, sillä ne voidaan vaikka kantaa pois.

En saanut pimeässä minkäänlaista kuvaa otuksesta, joten tässä on kuva opossumia esittävästä pehmolelusta, joka kuuluu alun perin Opossum-Bill nimiselle historiallisten aseiden tekijälle, jonka kavereita tapasimme taannoin käsityöläismarkkinoilla. Älkää kysykö mistä nimi tulee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti